Код на продуктот: V139
Достапност: Наскоро на залиха

Безбедно и за деца, изобилува со своето шаренило од извртени мали плодови - пиперчиња. Има темно зеленило, џуџест раст и одлично разгранува. Едно растение може да произведе од 50 до 60 плодови - пиперчиња, прикажувајќи го целиот опсег на бои одеднаш. Плодот го задржува одлично со голем рок на траење.

Како украсно растение е одличен избор за градинарство во мал простор. Има извондреден перформанс во саксии или мали цветни леи ставајќи особено голем акцент и внимание на местото каде што се засадени.

Како кулинарско растение, може да се употребува свежо, во салати или супи, во припрема на скара и сендвичи. Има изненадувачки сладок вкус. Тоа, помешано со лутиот и топол вкус кој е на ниско ниво - ги прави овие чили многу употребливи и во кујната над нивната очигледна украсна намена.