Код на продуктот: V144
Достапност: Наскоро на залиха

Изобилува со своето шаренило од мали плодови - пиперчиња. Има темно зеленило, џуџест раст и одлично разгранува. Плодот го задржува одлично со голем рок на траење. 

Како украсно растение е одличен избор за градинарство во мал простор. Има извондреден перформанс во саксии или мали цветни леи ставајќи особено голем акцент и внимание на местото каде што се засадени.

Како кулинарско растение, може да се употребува свежо, во салати или супи, во припрема на скара и сендвичи што ги прави овие пиперчиња многу употребливи и во кујната над нивната очигледна украсна намена.