Код на продуктот: V38
Достапност: Наскоро на залиха

Повеќегодишна украсна трева која по својот раст е грмушкаста и наликува на коса. Најдобар перформанс има на сончеви места или полусенка, а толерантна е на топлина и светлина. Одлична е во комбинација со други украсни растенија и цвеќе во саксии или дворни површини.