Код на продуктот: W203
Достапност: Нема на залиха

Повеќегодишна мајчина душица со силна арома на лимон, се одгледува како украсно, кулинарско и лековито растение. Успева на топли и сончеви места и поднесува повеќе суша. Свежите листови може да се користат како додаток во салати, а сушени се користат за припрема на чаеви и во готвени јадења.