Код на продуктот: V68
Достапност: Наскоро на залиха

Украсна повеќегодишна трева која има интересен и невообичаен раст во спирална форма. Успева на сончеви места, полусенка или сенка, но и на места каде има поголема влажност на почвата. Достигнува висина и ширина од околу 30 до 35 см. Има изразена зелена боја, па е одличен избор за комбинирање со други растенија и цвеќе обезбедувајќи една поинаква димензија во секој двор или градина.