Код на продуктот: V6
Достапност: Наскоро на залиха

Со својот прекрасен мирис на мед, овој вид е интересен избор за украсување на Вашите дворови и градини, вистински избор за комбинирање со други видови и креирање на прекрасни цветни леи. Има одличен перформанс во пукнатини, покрај или помеѓу карпи и камен, во близина на фонтани и слично. Успева на сончеви места или полусенка. Цвета од рана пролет, па се до есен. Почвата треба да се одржува постојано, но не премногу влажна бидејќи недостатокот на дренажа предизвикува гниење и скапување на коренот.