Код на продуктот: V83
Достапност: Наскоро на залиха

Украсна трева која успева на сенка или полусенка, а поднесува и места каде има поголема влажност на почвата. Често се употребува во комбинација со други растенија поради интересниот визуелен ефект кој го дава. Се карактеризира со меки листови кои постепено налегнуваат и на своите краеви имаат многу ситни бели цветови. Достигнува висина до 20 см и ширина од околу 50 см.