Код на продуктот: V6
Достапност: На залиха

Познати по својата голема толеранција на ниските температури, овој вид  нуди одлична можност Вашите градини и балкони да бидат украсени од почетокот на есента, па се до доцна пролетИнтензивно цветаат на есен и пролет, имаат ситен цвет кој се јавува во многу бои како дел од широкиот спектар кој го има овој вид. Цветот е долготраен и многуброен што е и воедно една од значајните карактеристики на Viola Cornuta. Одличен избор да ги украсите балконите и градините со цвеќе кое максимално ќе ги пополни Вашите саксии.