Код на продуктот: V175
Достапност: Нема на залиха

Магдоносот е светлозелено, двегодишно растение кое се користи како зачин. Потекнува од Иран. Тој е многу чест во блискоисточната, европската и американската кујна. Магдоносот се користи поради неговите литови, слично како и коријандерот(познат како кинески магдонос или цилантро), иако има поблаг вкус.