Код на продуктот: V37
Достапност: Наскоро на залиха

Повеќегодишна украсна трева која по својот раст е грмушкаста и компактна. Најдобар перформанс има на сончеви места, толерантна е на топлина и светлина, но успева и на места кои се помалку изложени на сонце. Почвата во која е засадена треба да се одржува постојано влажна. Одлична е во комбинација со други украсни треви, растенија или цвеќе во саксии или за декорирање на дворни површини.