Китка Плант Фарм е семеен бизнис кој што своите почетоци ги бележи уште во 1997 година. Започнувајќи како хоби на еден од членовите на семејството Весковски, постепено се преточи во мал семеен бизнис кој денес е сериозен деловен субјект во областа на хортикултурата во Македонија.

Нашиот главен фокус е производство и продажба на сезонско цвеќе, украсни растенија и зачински билки со врвен квалитет, најдобра услуга и градење на взаемна доверба со нашите клиенти.

Тоа што сега е Китка не е последица на среќа и случаен сплет на настани туку резултат на долгорочно, систематско и упорно надградување и посветеност на работата.