Код на продуктот: W135
Достапност: Наскоро на залиха

Доколку сакате цвеќе кое е едноставно за одржување и лесно ги издржува екстремно високите температури, тогаш Portulaca или пркос е изборот кој треба да го направите. Станува збор за ползечки пркос, неверојатно толерантен на високи температури и сонце, поднесува суша подолго време и е едноставен за одржување. Достапен е во неколку живописни бои, има одличен цветен потенцијал и ќе остави впечаток каде и да го засадите.