Код на продуктот: V40
Достапност: Нема на залиха

Украсна повеќегодишна трева со зелено – сина боја која достигнува висина и ширина од 30 до 40 см. Успева на сончеви места, полусенка или сенка. Поднесува повеќе суша, а премногу влажна почва може да предизвика гниење на коренот.